איך אפשר להחלים מטראומה

0
56
קרדיט - Freepik

בישראל זו לא תופעה נדירה לסבול מטראומה באופן כזה או אחר. לצערנו, אנחנו מדינה בה ביטחון אישי הוא עניין מורכב וכזו אשר מביאה לא פעם סיטואציות הדורשות התערבות של מערך בריאות הנפש. במאמר הבא אנחנו קודם כל רוצים להסביר מה היא טראומה ולמה הסובלים ממנה לא 'משוגעים'. אנחנו נדבר בהרחבה ובאותה נשימה על מה אפשר לעשות ואיך נכון לטפל. אז אם אתם רוצים לשמוע עוד על שיטות טיפול בטראומה המאמר הבא הוא עבורכם.

מה זו בעצם טראומה

אנחנו רוצים להבדיל בין שני מקרים אשר לא פעם מבלבלים בניהם. טראומה היא אירוע בו מתרחש דבר מה קיצוני והנפש, כדי להגן על עצמה, מביאה את הגוף לפעול בדרכים שונות. בדרך כלל הגוף או יקפא, כלומר לא יזוז כדי להימנע מפגיעה. למשל, אם חיה רודפת אחרינו בג'ונגל, נעדיף להתחבא מאחורי שיח ולא לזוז עד שהסכנה תחלוף. לבחור יכולה להיות אופציה אפשרית, שוב, אם ניקח את אותה דוגמא, ננסה לברוח מהחיה המסוכנת עד למקום בו נרגיש מוגנים. אופציה נוספת היא להילחם בגורם המאיים הבא לכיוון שלנו. אבל אחרי הטראומה עצמה, יש סימפטומים פוסט טראומתיים. כלומר, התנהגויות המופיעות לאחר הטראומה עצמה. למשל, קשיי שינה, אובדן תיאבון, מחשבות חודרניות וכן הלאה. טיפול בטראומות בדרך כלל מתרחש בפרק הזמן הזה. לאחר הטראומה עצמה. גם כאן אנחנו רוצים להפריד. בין סימפטומים שכיחים אשר ילכו ויפחתו לאורך הזמן ובין סימפטומים אשר נשארים כדרך קבע ובהם חשוב לטפל בהקדם. כחלק מהטיפול אנחנו נרצה למצוא את הדרך לחזור לאותם דפוסי התנהגות ולהבין איך אנחנו משנים אותם ביחד כדי לשפר במידה משמעותית את איכות חייו של אותו מטופל זה או אחר. אפשר לקיים את הטיפול במסגרת שבועית באופן קבוע. לעיתים, אין ברירה אלא להציע חלופת אשפוז. אנחנו יודעים כי האופציה הזו נשמעת מורכבת ומסובכת במיוחד. אבל האמת היא כי מדובר על אופציה מצויינת כאשר אנחנו מדברים על דברים כמו שינויי התנהגות וכדומה. לא פעם ,המעבר למקום אחר, לחברה מבודדת בה פועלים אנשי מקצוע, מייצר תחושה של ביטחון אשר תורמת בסופו של דבר לתהליך השינוי עצמו.

אתם ממש לא צריכים לעבור את זה לבד

העיקר הוא לא לסחוב את התחושות הקשות לבד. אנחנו כאן כדי לעזור ולהדריך את המטופלים שלנו לאורך כל הדרך כדי לשפר את איכות חייהם במידה ניכרת. אנחנו בסניטי ממתינים רק לכם.