סל שיקום – כלי חשוב בשיקום מתמודדי נפש, טראומה וחרדה והשתלבותם בחברה

0
15
קרדיט - מרכזי יה"ל

עמותת איכות בשיקום, המפעילה את מרכזי יה"ל, מזמינה אתכם לסדנא חוויתית ומעשית בנושא סל שיקום שתפרט למי מגיע ואילו שירותים ניתנים ?  מה תפקיד המשפחה ואיך פונים ?

הסדנא מיועדת למתמודדים עם קושי נפשי ולמשפחותיהם, ותועבר על ידי עו"ס יעל גוטמן ועו"ס בר דגן, ממרכז יה"ל כפר סבא. היא  תיערך ביום 13 ביולי 2025, בשעות 15:00-17:00, בכתובת: רחוב התע"ש 23, קומה 2, כפר סבא.

הסדנא הינה ללא עלות, אך נדרשת הרשמה מראש.

סל שיקום מהווה כלי חשוב ומעשי בתהליך השיקום של אנשים המתמודדים עם קושי נפשי. הוא מבוסס על גישת ההחלמה, שמטרתה להעניק למתמודדים חיים עצמאיים בכבוד תוך שילובם בחברה. סל השיקום נועד לשפר את איכות חיי המתמודדים ולסייע להם להשתלב מחדש בחברה, כך שגם המתמודד וגם משפחתו יכולים ליהנות מתמיכה וליווי בתהליך.

החוק לשיקום נכי נפש בקהילה, שנחקק בשנת 2000, מאפשר לאנשים עם נכות נפשית בשיעור של 40% ומעלה לקבל סל שיקום. הזכאות היא לתושבי ישראל בגיל 18 ומעלה שהוכרזו כבעלי נכות נפשית. ניתן לפנות לוועדת סל שיקום של משרד הבריאות בעזרת הפנייה מגורם רפואי, רווחה או פרטי. אם לא קיימת הכרה של ביטוח לאומי, ניתן להגיש בקשה למסלול אישי לשיקום ולקבל הפניה לחוות דעת פסיכיאטרית עדכנית.

סל השיקום כולל מגוון שירותים שמסייעים למתמודדים להשתלב בחברה ולשפר את איכות חייהם, כגון: שירותי דיור, תעסוקה, השכלה, חונכות, פנאי וחברה, תמיכה למשפחות ותיאום טיפול. חשוב שהמשפחות יהיו מעורבות בתהליך וילוו את יקיריהם בוועדות נכות ובוועדת סל השיקום, על מנת למצות את כל האפשרויות הקיימות.

בנוסף לשירותים הניתנים במסגרת סל השיקום, חשוב להבין שהסל מתואם לצרכים האישיים של כל אדם, תוך תיאום טיפול מסודר עם גורמים רפואיים, חברתיים וקהילתיים. סל השיקום כולל לא רק שירותים רפואיים וטיפוליים, אלא גם תמיכה פסיכו-חברתית רחבה, שיכולה לכלול סדנאות, קבוצות תמיכה, ליווי אישי וסיוע בהשתלבות בחיים החברתיים והמקצועיים. תמיכה זו מבוססת על גישת ההחלמה, שהיא גישה שמעמידה את האדם במרכז ומעודדת אותו לקחת שליטה על חייו, להרגיש שייך ולקדם את עצמאותו. התהליך מאפשר לאנשים להרגיש שווים ולזכות בהזדמנויות שיכולות לשפר את איכות חייהם, ולהשתלב בחברה באופן פעיל ומכבד.

עמותת איכות בשיקום מפעילה 7 מרכזי יה"ל בערים: ראשון לציון, חדרה, חיפה, ירושלים, אשקלון, כפר סבא ואשדוד. המרכזים ממומנים ומפוקחים על ידי משרד הבריאות ומספקים ייעוץ מקצועי למשפחות המתמודדים.