ייחודי בכללית – אחות מומחית קלינית בתחום הכאב בקהילה

0
348
צילום: דוברות כללית

מקצוע הסיעוד משנה את פניו בשנים האחרונות וכולל מסלולי קריירה המשלבים יכולות קליניות ניהולית לצד עשיה מקצועית ועשירה. למגוון הרחב של עיסוקי האחים והאחיות התווסף מקצוע האחות/אח הקליני שכולל אחים ואחיות אשר עברו הכשרה מיוחדת המשלבת לימודי סיעוד ורפואה והם בעלי סמכויות רחבות למתן מרשמים, מתן ייעוציים ועוד בתחומים. שונים בכירורגיה, גריאטריה, טיפול בקהילה, טיפול פליאטיבי, כאב ועוד.

הכירו את שלי שמרלינג מנהלת הסיעוד של היחידה להמשך טיפול שלוחת עכו ומומחית קלינית בתחום הכאב הראשונה בארץ שעובדת בקהילה. ללימודי הסיעוד היא הגיעה לאחר שירותה הצבאי כחובשת בעיקר בשל הגיוון המקצועי בתפקיד והאפשרות לעבוד במקצוע בכל העולם. "אני מטפלת במגוון גדול של מטופלים, מילדים ועד מבוגרים, מכל הדתות והחברות, בבית ובמרפאה, דבר שמייצר עניין תמידי ויומיומי".

שלי (48), נשואה ואם ל3, בעלת תואר ראשון ושני בסיעוד מאוניברסיטת תל-אביב, בוגרת קורס על בסיסי בטיפול נמרץ, עם סיום לימודי הסיעוד התחלתי לעבוד בפנימית ה' בבי"ח תל השומר. "עם כל הקושי של עבודה במחלקה פנימית ובמשמרות, אני עדיין מתגעגעת לפעמים לאווירה המחלקתית המגובשת שמאפיינת בתי חולים". לאחר שנתיים נסעה עם משפחתה לקנדה, ועבדה בבית החולים היהודי במונטריאול במחלקת קרדיולוגיה. "בקנדה נחשפתי לעבודת סיעוד 'לפי הספר', מיומנות שנשארה אצלי עד היום בבואי לטפל במטופלים". לאחר מעבר משפחתי למגורים בגליל עבדה במחלקת קרדיולוגיה ובמכון אנגיוגרפיה בבית חולים גליל מערבי בנהריה ולפני חצי שנה סיימה קורס מומחיות קלינית בכאב, הראשון שנפתח בארץ. "המעבר לצפון הארץ היה עבור משפחתי הדבר הטוב ביותר שעשינו, התקרבנו לטבע הירוק ולשלווה הגלילית הידועה".

ספרי על תפקידך כמומחית קלינית בכללית. איזו הכשרה עברת? מה ייחודי בתפקידך?
"מומחית קלינית בכאב הוא תפקיד שנמצא בהתהוות בקהילה. כיום אני האחות היחידה בארץ מהקהילה עם מומחיות זו. החזון שלי הוא לפתח את התחום בקהילה, להיות חלק ממערך שנותן טיפול לכאב, להיות מקור ידע ותמיכה לאחים ואחיות שמטפלים בחולה הכאוב ולפתח ולחקור את הנושא ולשפר את הנגישות למרפאות כאב בפריפריה. עבודה רבה עוד לפנינו בתחום זה ואני מקווה שיבואו אחיות נוספות בעקבותיי".

מדוע בחרת להיות אחות?
"ללימודי הסיעוד הגעתי באופן טבעי לאחר שירותי הצבאי כחובשת. בנוסף, חיפשתי מקצוע שיאפשר לי לעבוד במדינות נוספות. תוך כדי לימודי הסיעוד התאהבתי במקצוע, בידע הרב שהוא נותן ובאפשרויות המקצועיות המגוונות שלו".

מה את הכי אוהבת בעבודה?
"עניין ומגוון אינסופי – עבודת האחות מאפשרת גיוון מתמיד בכל כך הרבה מישורים. זכיתי לעבוד בבתי חולים שונים בארץ ובחו"ל, במרפאה כפרית ועירונית וביחידה להמשך טיפול שמאפשרת טיפול בבית המטופל. בעבודה אני מטפלת במגוון גדול של מטופלים, מילדים ועד מבוגרים, מכל הדתות והחברות, דבר שמייצר עניין תמידי ויומיומי. גם העבודה עם אנשי מקצוע שונים שומרת על רמות ידע וטיפול גבוהים".

ספרי על מטופל או מקרה שזכור לך
"אני לא אשכח את מקרה הפטירה הראשון כשהייתי אחות צעירה ואחראית מחלקת ביניים. מיד כשנכנסתי למשמרת לילה המטופל שהיה לאחר התקף לב התדרדר, מצבו החמיר במהירות והרופא התורן ואני היינו עסוקים בהחייאה ממושכת ללא הצלחה. את כל האירוע ניהלנו שנינו בלבד, מצבו היה קשה מלכתחילה ולא בטוח שהיינו יכולים להציל אותו, אבל אחר כך הבנתי שיכולתי לבקש עזרה מאנשי צוות נוספים. עד היום כשאני נתקלת במקרה מורכב במסגרת עבודתי כאחות, אני מתייעצת ומקפידה לא להישאר לבד עם האתגר".

מה את ממליצה לאח/ות שבימים אלו החלו את עבודת בתחום
"אני ממליצה שכבר בשלב לימודי הסיעוד להיות פתוחים למגוון הרחב שיש למקצוע להציע, להתנסות, לא לפחד ללמוד ולרכוש מיומנויות חדשות ובעיקר ליהנות ולשמוח מהאפשרות לתמוך, לטפל ולרפא את המטופלים שסומכים עלינו".

רינת בסל מנהלת הסיעוד משתפת אותנו בדבריה לכבוד יום האחים והאחיות ואומרת: "אני גאה לעמוד בראשו של סקטור הסיעוד בכללית במחוז חיפה וגליל מערבי. קהילת האחים והאחיות במחוז שלנו עשירה ומגוונות ומאפשרת לנו לתת מענה בצורה מיטבית לצרכים של מטופלים מאוכלוסיות שונות. תכונת המסירות והמחויבות למטופל עוברת כחוט השני בין כלל עובדי הסיעוד במרפאות, במרכזים הרפואיים ובבית המטופלים. ביום מיוחד זה אנו חוגגים את האחדות והעבודה המשותפת של כולנו לטובת המטופל. אני רוצה להודות לכל האחים והאחיות על עבודתם המקצועית לאורך השנה ולאחל להם יום אחים ואחיות שמח".