מספר עצות מעשיות שניתן להשתמש בהם על מנת להפחית את צריכת השומנים הרוויים, שומני הטרנס, והכולסטרול:

בדקו את רכיבי המוצר על פי הרשימה שעל גבי האריזה והשוו אותם לרשימה של מוצרים דומים. בחרו מזונות עם תכולת שומנים נמוכה. זכרו כי 5% מהצריכה היומית היא ערך נמוך ולמעלה מ-20% מהצריכה היומית של שומנים רוויים וכולסטרול היא צריכה גבוהה. אין המלצות לגבי צריכת שומני טרנס.

בחרו שומנים אחרים. במקום שומנים רוויים ושומני טרנס העדיפו רב שומנים או חד שומנים בלתי רווים. שומנים אלה אינם גורמים לעלייה ברמת הכולסטרול בדם ויש בהם תועלות בריאותיות כאשר אוכלים אותם במידה. מקורות לשומנים חד רווים הם שמן זיתים ושמן קנולה ולשומנים רב רוויים שמן סויה, שמן תירס, שמן חמניות ואגוזים.

העדיפו שמן צמחי (למעט שמן קוקוס ושמן גרעיני דקל ) ומרגרינה רכה על פני מרגרינה קשה.

העדיפו דגים על בשר. רוב הדגים דלים יותר מבשר בשומנים רוויים. חלק מהדגים כמו מקרל, סרדין, וסלמון, מכילים אומגה 3, הנחשבת כמגנה מפני מחלות לב.

בחרו בשר רזה, כמו בשר עוף ללא עור. גם לצורת ההכנה יש חשיבות. אין לטגן אלא לבשל או לאדות.

אל תתביישו לשאול במסעדה על דרך הכנת המזון והשומן בו השתמשו.

הגבילו אכילת מאכלים עשירים בכולסטרול כמו כבד וחלקי פנים אחרים, חלמון ביצה, ומוצרי חלב עתירי שומן, כמו חלב מלא.

בחרו מזונות דלים בשומן רווי כמו מוצרי חלב ללא שומן או בעלי 1% שומן, בשר רזה, דגים, עוף ללא עור, מאכלים המכילים חיטה מלאה, פירות וירקות.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here