כללית מאירה בסגול

0
19
מאירים בסגול. בנין הנהלת כללית בחיפה קרדיט: דוברות כללית

היום, ה-3 בדצמבר 2025,  היום הבינ"ל לזכויות אנשים עם מוגבלות, מפעל הפיס, מרכז השלטון המקומי והאזורי ואתר שווים* מאירים את המדינה בסגול למען המתמודדים עם פוסט טראומה ומוגבלויות שקופות. גם השנה מחוז חיפה וגליל מערבי של כללית לוקחים חלק ומאירים באור סגול את מרכזי הבריאות לין וזבולון וכן את בניין הנהלת המחוז.

מאז ה-7 באוקטובר הוכרו כ-100,000 חיילים ואזרחים כנכים ונפגעי פעולות איבה, לפחות מחציתם עם פציעה שקופה. אלה מצטרפים ל-1.6 מיליון אנשים עם מוגבלות החיים בישראל.

מאירים בסגול. המרכז הרפואי לין. קרדיט דוברות כללית

היוזמה נועדה להאיר באור אחר את נושא בריאות הנפש ולהעביר את המסר: "אתם לא שקופים, אתם לא לבד". להביע הערכה לאלה שנושאים על גבם את כאב המערכה ולהעביר להם מסר שהם לא שקופים, שאנו כאן בשבילם.

ד"ר ארז ליבל, מנהל מחוז חיפה וגליל מערבי בכללית, מציין:
"בכל שנה אנו מצטרפים ל'לילה הסגול' מתוך תחושת מחויבות גדולה להעלאת המודעות לזכויות אנשים עם מוגבלויות, לבריאות הנפש ולתמיכה באוכלוסיות המתמודדות עם טראומה. האור הסגול שמאיר את מבני כללית במחוז הוא סמל לתקווה, לאמפתיה ולערבות הדדית, ערכים שמלווים אותנו בעשייה היומיומית למען בריאות הגוף והנפש של המטופלים שלנו".

מאירים בסגול. מרכז רפואי זבולון. קרדיט: דוברות כללית